Om oss

e-Vårdcentralen, EVC, låter patienten träffa läkaren direkt i mobil, surfplatta eller dator. Genom säkra videosamtal kan man få hjälp med rådgivning, bedömning och recept på akuta läkemedel. Tjänsten fungerar i hela Sverige oavsett var man befinner sig eller är listad.

EVC är ett komplement till den tungt belastade primärvården och sjukvården i Sverige. Med tjänsten ökar vi tillgängligheten till vården genom bättre öppettider, kortare väntetider och möjligheten att själv bestämma på vilka villkor man söker vård. Detta gör att vi minskar avståndet mellan patient och vård och är med att utvecklar och förbättrar vården i Sverige.

e-Vårdcentralen, EVC, drivs av A&O i Vården AB som är auktoriserad vårdgivare med egen vårdcentral. Alla våra läkare har svensk läkarlegitimation och vår Medicinskt ansvariga läkare (MAL) kvalitetssäkrar verksamheten. Eftersom EVC är en del av vår riktiga vårdcentral dokumenterar vi i journal som du själv kan läsa via 1177.se

A&O grundades 1993 med verksamhet inom äldreomsorg och har idag cirka 900 medarbetare inom äldreomsorg och primärvård. Företaget har samma svenska ägare sedan starten, det finns inga externa ägare eller inblandning av riskkapital. Detta borgar för ett ansvarsfullt och långsiktigt perspektiv på verksamheten utan krav på vinster eller stora aktieutdelningar.

e-Vårdcentralen EVC
A&O i Vården AB
Repslagaregatan 19
602 25 Norrköping

På bilden från vänster: Bahareh Bäckström (MAL), Petra Bernin (Verksamhetschef), Liselott Löfgren (Områdeschef), Sakarias Mårdh (VD).
Socialstyrelsen
Socialstyrelsen
Alla våra läkare har svensk läkarlegitimation och vi driver vårdcentral på uppdrag av Region Östergötland.

Jobba hos oss

Är du en erfaren läkare som vill vara med på resan att göra Sverige till ledande i världen inom e-hälsa? Klicka på knappen för att komma till vår sida för lediga tjänster.

Aktuella tjänster »

Press

Pressmaterial och nyheter »