Så fungerar det

Det är enkelt att träffa läkaren hos e-Vårdcentralen. Läs hur det fungerar nedan! Genom säkra videosamtal i appen kan du få hjälp med rådgivning, bedömning och recept på samma villkor som vid ett vanligt besök på vårdcentralen. Vi journalför på samma sätt som din vanliga vårdcentral och du kan läsa din journal på 1177.se

1 - Ladda ner appen

Ladda ned vår app till din mobil eller surfplatta. Appen är gratis och du hittar den där du laddar ner appar (AppStore och Google Play). Du kan även använda webbläsaren direkt i datorn och logga in direkt från startsidan på evc.se

2 - Logga in med BankID

Gör säker inloggning med ditt BankID. Söker du för ditt barn loggar du in med ditt BankID och meddelar barnets personnummer till läkaren efter inloggning.

3 - Träffa läkaren

Träffa en av våra utvalda läkare genom videosamtal. Är det väntetid meddelar vi dig genom appen eller SMS när det närmar sig din tur. När det är din tur startar läkaren videomötet, du behöver inte göra något för att koppla upp. Efter avslutat besök dokumenterar läkaren i journalssystem och skriver ut recept om detta behövs. Recept som skrivs av våra läkare kan du hämta ut på valfritt apotek direkt efter besöket. Eftersom e-Vårdcentralen är en del av vår riktiga vårdcentral kan du alltid läsa din journal på 1177.se All kommunikation är krypterad och uppfyller säkerhetskraven för vårdkontakt i enlighet med personuppgiftslagen (PUL) och patientdatalagen (PDL).

4 - Betala besöket

Du betalar ditt besök genom faktura som skickas hem till dig per post.
Läkarbesöket är gratis för barn och ungdomar under 20 år och för äldre över 85 år.
Högkostnadsskydd gäller, har du frikort så meddelar du det vid besöket.


För patientsäkerhetens skull kan vi inte förskriva beroendeframkallande narkotiska preparat eller genomföra utredningar som kräver fysiskt möte. För hjälp med detta hänvisar vi till din vanliga vårdcentral.

Är det akut eller om du har skadat dig ska du alltid ringa 112