Så fungerar det

Det är enkelt att träffa läkare hos EVC, och du får hjälp med rådgivning, bedömning och recept på samma sätt som vid ett vanligt besök på vårdcentralen. Vi journalför som en vanlig vårdcentral, och du kan läsa din journal på 1177.se

1 - Ladda ner appen

Appen är gratis och finns på AppStore och Google Play. Det går också bra att klicka här om du vill söka vård via din vanliga webbläsare.

2 - Logga in med BankID

Du loggar in med ditt vanliga BankID. Även om du söker för ditt barn använder du ditt BankID och ger läkaren barnets personnummer när du är inloggad.

3 - Träffa läkaren

Du träffar en av våra läkare genom videosamtal. Oftast har du läkaren framför dig inom tio minuter. Vid väntetid meddelar vi dig genom appen eller SMS när det är din tur. När ni pratat färdigt skriver läkaren ut recept om det behövs och dokumenterar besöket i journalsystem. Recepten kan du hämta ut på valfritt apotek direkt efter besöket.

4 - Betala besöket

Faktura skickas hem till dig per post. Besöket är gratis för barn och ungdomar under 20 år och äldre över 85 år. Meddela vid besöket om du har frikort, högkostnadsskydd gäller.


För patientsäkerhetens skull kan vi inte förskriva beroendeframkallande narkotiska preparat eller genomföra utredningar som kräver fysiskt möte. För hjälp med detta hänvisar vi till din vanliga vårdcentral.

Är det akut eller om du har skadat dig ska du alltid ringa 112